26
jan
Ludas Viktor

Megjelent a "Zöld óvoda leszünk!" című módszertani segédanyag és útmutató a Zöld Óvoda címpályázatra készülő óvodapedagógusok részére

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A Zöld Óvoda cím a fenntarthatóság eszmeiségét, és mindennapi értékközvetítését jelzi a gyermekek, a szülők, a fenntartók, és természetesen a pedagógusok számára.

A kiadványban, mely a Svájci-Magyar Együttműködési Program támogatásával készült, áttekintjük a zöld óvodapedagógia történetét, eredményeit, kihívásait, és bemutatjuk, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös Zöld Óvoda címének elnyerésére hogyan lehet egyszerűen pályázni. Környezeti nevelési ötleteket a bemutatott, 11 bevált zöld óvodai gyakorlatból, valamint a legfontosabb információforrások és óvodapedagógusi továbbképzések gyűjteményéből szerezhetnek olvasóink. A kiadvány elérhető ITT.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.