23
szep
Indri Dániel

Megjelent az Új Köznevelés különszáma

Már elérhető és online is olvasható az Új Köznevelés Komplex Alapprogramról (KAP) szóló különszáma.

Lapszámunkban Révész László, a projekt szakmai vezetője összegzi az elmúlt év tapasztalatait, az alprogramokat Magyar István munkacsoport-vezető ismerteti. A világ legjobb ötven tanára közé választott finn oktatási szakember, Jukka Sinnemäki a finn módszerről és innovatív pedagógiai elképzeléseiről mesél. Üdvözlendő az is, hogy a modern kor kihívásainak megfelelően a program honlapja és egyéb elektronikus felületei is megújulnak, egységes arculatot kapnak – ezt Racsko Réka munkacsoport-vezető mutatja be részletesen.

Az idei évben már megindult a hálózatosodás is, vagyis a programot megvalósító intézmények megoszthatják egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, lényegében egymástól tanulhatnak. A programot mintaszerűen megvalósító iskolák pályázhatnak az Élménysuli címre, amiről Jobbágy Zsuzsa munkacsoport-vezető beszélt lapunknak. Hollóné Bódi Katalint a KAP módszertanának és az alprogramok tanítási elveinek elsajátításához elengedhetetlen továbbképzésekről kérdeztük. Foglalkoztató feladatokból is készítettünk egy válogatást, amit az alsó tagozatosok forgathatnak örömmel. A feladatokat az újság közepén helyeztük el, hogy könnyen kitéphetők legyenek.

A mostani és a korábbi lapszámok IDE KATTINTVA olvashatóak.

Csatolmány: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.