16
jan
Indri Dániel

Már olvasható az Új Köznevelés különszáma a Komplex Alapprogramról

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Elérhető és online olvasható az Új Köznevelés különszáma, melynek témája a Komplex Alapprogram.

A Komplex Alapprogram (KAP) módszertana szemlélet- és attitűdváltást kíván elérni a köznevelésben, hiszen ma már egészen más eszközökkel lehet lekötni a gyerekek figyelmét, mint akár húsz évvel ezelőtt. A program kiemelt célja az oktatáspolitika egyik legégetőbb aktuális problémájának, a végzettség nélküli iskolaelhagyásnak a mérséklése.

Lapszámunkban interjút olvashatnak az egri Eszterházy Károly Egyetem rektorával, dr. Liptai Kálmánnal és a projekt szakmai vezetőjével, Révész Lászlóval, valamint a KAP alprogramjainak vezetőivel, illetve fejlesztőjével. Utánajártunk annak is, milyen szakmai támogatást kapnak a programhoz csatlakozó iskolák és pedagógusok. A program egyik fontos célkitűzéséről, az eltérő képességű és szociális hátterű tanulók felzárkóztatásáról K. Nagy Emese, az Élménysuli mibenlétéről Czók Brigitta számol be. Ellátogattunk egy, a programot megvalósító iskolába is, ahol egy pedagógussal, egy szülővel és három kisdiákkal beszélgettünk arról, hogyan működik mindez a gyakorlatban. A bevezetéssel járó kihívásokról pedig egy intézményvezetőt és egy tankerületvezetőt is megkérdeztünk.

A mostani és a korábbi lapszámok IDE KATTINTVA olvashatóak.

Csatolmány: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.