20
feb
Indri Dániel

Már olvasható az Új Köznevelés ez évi első száma

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Elérhető és online olvasható az Új Köznevelés január-februári száma.

Mostani számunkban részletesen beszámolunk a novemberben megtartott XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferenciáról, amelyen számos plenáris és szekció-előadást hallhattak a résztvevők. A Pesti Magyar Színház immáron másodszor újraválasztott igazgatója, Zalán János töretlenül sikeres színház-pedagógiai programjukról mesélt, s a nyelvórákon használatos oktatóvideókat is górcső alá vettük.

Ezúttal egy pedagógus, valamint egy iskola portréjával is készültünk. Debreczeni Tibor drámapedagógust köszöntjük 90. születésnapja alkalmából, e jeles évforduló kapcsán tekintünk vissza sikeres életpályájára. Továbbá bemutatjuk a budapesti Palotás Gábor Általános Iskolát, ahol sajátos nevelési igényű, speciális gyógypedagógiai segítséget igénylő diákok tanulnak. Foglalkozunk a gyermeki lélekkel is: Homoki Andrea szociológussal készült interjúnkban beszélünk a rezilienciáról, vagyis a hosszan tartó nehézségekkel való megküzdési képességről, illetve annak fejlesztési lehetőségeiről, valamint fejlesztőkönyveket is ajánlunk.
Manapság egyre népszerűbbek a tematikus táborok. Ilyen volt a múlt tavasszal megrendezett négynapos történelmi tábor is, amelyben játékos feladatokon keresztül középiskolás diákok ismerkedhettek a Kádár-korszak ellentmondásos világával.

A mostani és a korábbi lapszámok IDE KATTINTVA olvashatóak.

Csatolmány: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.