6
már
Medvey Tamás

LELLE, de nem Balaton!

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A LELLE2 a Let’s Learn How to Learn elnevezésű nemzetközi, ERASMUS+ projektnek a rövidítése, amelyben a Pannon Egyetem vezetésével felsőoktatái intézmények, oktatáskutatók- és fejlesztők, valamint középiskolák képviselői azon dolgoznak, hogy hozzájáruljanak a középiskolás diákok tanulási képességeinek a fejlesztéséhez.

A 21. századi sikeres munkavállaláshoz nélkülözhetetlen eredményes tanuláshoz szükséges képességek közül a projektben résztvevő pedagógusok, pedagógusképző intézmények, illetve oktatáskutatók- és fejlesztők elsősorban a kritikus gondolkodás, a problémamegoldás és az önálló tanulásirányítás fejlesztésével foglalkoznak. A projekt nevében a 2-es szám arra utal, hogy ez a fejlesztés annak a munkának a folytatása, amely korábban ugyanezeknek a tanulási képességeknek a fejlesztését célozta meg, egyetemi hallgatók körében.

A 2018. szeptember 1. és 2020. december 31. között megvalósuló projektben Magyarország mellett Észtország, Románia és Szlovákia vesz részt. A megvalósításban konzorciumi partnerként részt vevő Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete a pedagógiai kutatás- és fejlesztés, valamint a pedagógus-továbbképzések fejlesztése és szervezése terén meglévő tapasztalataival járul hozzá a projekt sikeres megvalósulásához.

A projektben tervezett tevékenységek:

  1. A témával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok, jó gyakorlatok megismerése
  2. Pedagógus-továbbképzési program fejlesztése és kipróbálása
  3. A vizsgált tanulási képességek merése- értékelése
  4. A vizsgált tanulási képességek fejlesztésére alkalmas pedagógiai segédanyagok előállítása és közzététele
  5. A projekt eredményeinek közzététele, egy európai tanulási képességek fejlesztésével kapcsolatos portálon

A projekt előre haladásáról, eredményeiről tájékozódhat a honlapján, Facebook oldalán, valamint folyamatosan hírt adunk majd az OFI honlapján is.

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.