14
máj
Ludas Viktor

"Kölcsönözhető" e-könyvek a Pedagógiai Könyvtárban

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2013 decemberében a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum továbbfejlesztette digitális szolgáltatásait. Az e-könyvek hamarosan távoli hozzáféréssel is elérhetők lesznek a Pedagógiai Könyvtár beiratkozott olvasói számára.

A már meglévő adatbázisok (EBSCO, JSTOR, Web of Science, Akadémiai Kiadó folyóiratai) mellett, egy e-könyvekből álló gyűjtemény alapjait vetette meg. A 91 db angol és német nyelvű szakkönyv közt pedagógiai, pszichológiai és szociológiai művek egyaránt találhatók, melyek EBSCOhost felületen lesznek kölcsönözhetők, de távoli hozzáféréssel hamarosan a Könyvtár honlapjáról is kereshetők és elérhetők lesznek a beiratkozott olvasók számára. Ezzel kapcsolatban a Könyvtár Olvasótermében (1089 Bp., Könyves Kálmán krt. 40.) 2014. május 19-én 10 órától előadást tart Alexi Anna, az EBSCO magyarországi képviselője az EBSCO felületen elérhető e-könyvekről, Pallos Zsuzsanna a könyvtár munkatársa pedig a könyvtár által beszerzett újdonságokról és újításokról beszél majd.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.