13
szep
Ijjas Tamás

Kínai delegáció az EKE OFI-ban

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2018. szeptember 11-én kínai delegáció érkezett az Eszterházy Károly Egyetem Oktataskutató és Fejlesztő Intézetbe. A küldöttség Hupej tartomány kormányzat oktatási tanácsának a tagjaiból áll.

Sipos Imre az EKE OFI főigazgatója köszöntötte a delegációt. Röviden ismertette a magyar közoktatás szerkezetét. Említés szintjén ismerete a legfontosabb szakmai kérdéseket az új Nat-tól kezdve a digitális megújulásig.

Szőke Krisztina az EKE nemzetközi kapcsolatfejlesztési koordinátora röviden ismertette az egyetem történetét. Beszámolt arról, hogy 8000 hallgatót számolnak körülbelül, 200 körüli a nemzetközi diákok száma, akik között kínai hallgatók is vannak. Ismertette a karokat és az Egyetem képzéseit. Bemutatta az Egyetem kutatási területeit az oktatáskutatástól kezdve a bor- és élelmiszerkutatásokig. Beszámolt arról, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíj programon keresztül érkezhetnek az Egyetemre a külföldi diákok. Megemlítette a nyári egyetemi programjaikat is.

Kiss Gábor az EKE Ofi Tudásmenedzsment Igazgatóságának a vezetője beszámolt az EKE OFI fő kutatási és tananyagfejlesztési tevékenységeiről.

A kínai delegáció érdeklődést mutatott az egyetem nemzetközi együttműködési lehetőségei és a közoktatási és felsőoktatási digitalizáció iránt.

(A képeket Kaliczka Gabriella készítette.)
 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.