4
jún
Ludas Viktor

A kecskeméti Örökös Zöld Óvoda mutatkozott be elsőként

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az OFI – svájci-magyar támogatású projektje keretében – ötrészes Zöld Óvoda Roadshow-t, népszerűsítő bemutatót szervez, ahol érdeklődő nevelő-, és oktatási intézmények számára lehetőség nyílik betekintést nyerni egy zöld óvoda működésébe. 

2015. június 5-én közel száz óvodás érkezett a kecskeméti Corvina Óvoda Ifjúság úti örökös zöld óvodájának rendezvényére 12 környező óvodából. Az óvodapedagógusok előadáson ismerhették meg a környezetbarát praktikákat, melyekkel nemcsak a fenntartási költségek csökkenthetők, hanem a jövő generációinak szemlélete is alakítható. A résztvevők ötletet kaphattak a környezettudatosságra nevelő játékok szervezésére, valamint segítséget a gyerekek bevonására a szelektív hulladékgyűjtésbe és a komposztálásba, sőt a természetszeretet elmélyítő foglalkozások szervezéséhez is hasznos információkat vihettek haza. A Zöld Óvoda Roadshow megnyitóján a kecskeméti alpolgármester, Gaál József is üdvözölte, hogy a város már 4 zöld óvodával, és egy örökös zöld óvodával büszkélkedhet.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.