26
jan
Hegedűs Mihály

Játékos foglalkoztató a harmadik évezred zöld óvodásainak és ökoiskolás kisdiákjainak

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Natúrázzunk! címmel foglalkoztató füzet készült az SH/4/5 Zöld Óvoda, Ökoiskola Programok kiszélesítése című projekt révén az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben.

A zöld óvodásoknak és 1-2. osztályos ökoiskolásoknak szóló foglalkoztató a Natura 2000 területek értékeinek megismerését szolgálja. Az óvodások és kisdiákok számára ismert feladatok – labirintus, párosító, sorbarendező – mellett QR-kód elérésű információk és játékok, vagy szerepjátékot támogató térábrázolás és kivágható rackanyáj segíti a felkészülést a kirándulásokra, erdei vagy tanyasi foglalkozásokra. A kiadvány a projektek tudatos összehangolásának, szinergiájának is példája: a Svájci-Magyar Együttműködési Program egy másik projektjének gyermekek számára készült fejlesztéseihez (csipogo.hu) is pedagógiai segítséget ad.

A kiadvány itt érhető el.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.