18
aug
Indri Dániel

Gondolatok „A generációk közötti kommunikáció a XXI. század iskolájában” c. továbbképzésről

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A képzés mottója, és egyben fontos tartalmi eleme is az, hogy: Értsünk szót! A leendő képzők mindannyian azonosultak ezzel az állítással, mivel tudják, hogy a megfelelő pedagógusi, szülői és tágabb értelemben emberi kommunikáció fontos eleme a szót értés művészete, a fiatalabb generációk irányába mutatott érzékenység és nyitottság.

Az egyik résztvevőt idézve: „Ha emberként meg tudom szólítani őket, pedagógusként is nyert ügyem van.” A leendő képzők jelentkezését az motiválta, hogy ők maguk is szeretnék jobban megismerni az internet előtti és az internet-generációk közös nyelvét, valamint azokat az online eszközöket, amelyeket a nevelés-oktatás folyamatába bekapcsolhatnak.

A képzés felépítését véleményezve kiemelték, hogy a blended jellegnek köszönhetően (kevert jelleg, vagyis vannak benne jelenléti napok és távmunka is) harmonikusan épülnek egymásra a tematikai egységek. A résztvevők közül többen a távmunkában történő egyéni munkát tartották fontosnak, amelyet nagymértékben segített a megfelelően kialakított online (Moodle) felület. A leendő, illetve most már felkészített képzők a csapatmunkát, és az ehhez kapcsolódó alkotó, inspiráló légkört tekintették a képzés legnagyobb hozadékának. Kivétel nélkül minden résztvevő jelezte, hogy a képzésen találkozott olyan plusz tudáselemmel, tapasztalattal, élménnyel, amit magával vitt, és ami által gazdagodott. Reméljük, így lesz ez azoknak a pedagógusoknak az esetében is, akik a jövőben részt vesznek a képzésen a most felkészített képzők valamelyikének vezetésével.

dr. Gál Gyöngyi képzésfejlesztő, tréner

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.