12
szep
Ijjas Tamás

Folytatódik a Fejlesszünk együtt! program

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2018. szeptember 17-től 28-ig a szakgimnáziumok 9-ik évfolyamán komplex természettudományt tanító pedagógusoknak lehetőségük nyílik tesztet kitöltetni a diákjaikkal, amiből megtudhatják, hogy tanulóiknak milyen előzetes ismereteik vannak a természettudományok terén. Megismerhetik motivációjukat, megtudhatják, hogy mire kíváncsiak.

Ugyanekkor a tizedik évfolyamosok számára kimeneti mérésben való részvételt biztosítunk.

A teszt kitöltése egy tanórát vesz igénybe, és szükséges hozzá, hogy minden diáknak online számítógépes hozzáférése legyen. A megjelölt időszakban a pedagógusok választhatják meg, hogy mikor oldják meg a feladatlapot a diákok.  Egy bő hónap múlva az iskolák megkapják az eredményeket az EKE OFI-tól osztályra és tanulókra lebontva. 

Ezzel szeretnénk elősegíteni, hogy minden gyereket önmagához képest a legjobban tudjanak a pedagógus kollégák fejleszteni. A pontos előkészületi teendőket illetően kérjük a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődjenek az iskola igazgatójánál. 

A mérés előkészítésével kapcsolatban az intézményeknek a következő feladataik vannak: 

1. Biztosítani a tanulók létszámának megfelelő, biztonságos internetkapcsolattal rendelkező számítógépet. 

2. Az eredmények feldolgozásához szükség van az intézmény OM azonosítójára, az osztály egyértelmű beazonosítására és minden tanulónak egy személyes azonosítóra. Javasoljuk, hogy ez a tanulónak az osztálynévsorban elfoglalt sorszáma legyen, vagyis egy egy-vagy kétjegyű szám. 

3. Fontos, hogy a méréskor minden tanuló helyesen töltse ki az intézmény OM azonosítóját, az osztályazonosítót (9. a, b, c, vagy egyéb), illetve a saját személyes azonosítóját. 

4. Az eredményeket az intézmények a megadott kódok alapján kapják meg, az ő feladatuk lesz, hogy a számokhoz neveket rendeljenek. Így minden tanuló egyes eredményei csak a számkódot ismerő pedagógus számára lesz értelmezhető. Az osztályok tanulókra bontott eredményihez való hozzáférés kódját az intézményvezetők fogják elektronikus formában megkapni, várhatóan a mérés után egy hónappal. 

5. A feladatlapok szeptember 17-én 8h-tól szeptember 28-án 15h-ig az alábbi linkeken lesznek elérhetőek: 

A tizedik évfolyamosoknak: http://felmeres.ofi.hu/v2/index.php/492962?lang=hu

A kilencedik évfolyamosoknak: http://felmeres.ofi.hu/v2/index.php/942255?lang=hu
 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.