8
ápr
Indri Dániel

Fókuszban a pedagógusminősítés és a tanfelügyelet, folytatódik a KIR fejlesztése

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2015-ben folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése: csaknem 15 ezer pedagógus vesz részt minősítővizsgán vagy minősítési eljáráson, valamint elkezdődnek a tanfelügyeleti ellenőrzések is.

Sajtóközlemény – Oktatási Hivatal Projektigazgatóság

A TÁMOP-3.1.15 kiemelt uniós projektben az Oktatási Hivatal egyik feladata a pedagógusminősítési és a tanfelügyeleti rendszer bevezetésének támogatása. A TÁMOP-3.1.15 kiemelt uniós projekt keretében megtörténik a 2015-ben esedékes minősítési eljárások és a tanfelügyeleti ellenőrzések tervezése, előkészítése, szervezése, lebonyolítása, az ehhez szükséges logisztikai és informatikai háttér biztosítása, továbbá a hosszú távú és hatékony működtetést szolgáló minőségbiztosítási rendszer kiépítése. A projekt további vállalása a Köznevelési Információs Rendszer (KIR) továbbfejlesztése annak érdekében, hogy a KIR egységesebb adatkezelést és közös támogató funkciókat biztosítson a felhasználóknak.

Az Oktatási Hivatal konzorciumi partnere a projektben az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI). AZ OFI célja a pedagógiai innováció- és tudásmenedzsment-rendszer elméleti megalapozása, a tartalmi és módszertani innovációk támogatása, valamint a pedagógiai tudásmenedzsment-rendszer fejlesztése és a pedagógusok horizontális tudásmegosztásának támogatása. A TÁMOP-3.1.15-14-2014-0001 „Köznevelési reformok operatív megvalósítása" című kiemelt projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg 2015. szeptember 30-ig. A projekt támogatási összege 4 090 000 000 forint.
 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.