20
feb
Ludas Viktor

Felhívás a TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 kiemelt projekt keretében szaktanácsadói képzéseken való részvételre pedagógiai szakmai szolgáltatást nyújtó intézmények munkatársai számára

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Felhívás a TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 kiemelt projekt keretében szaktanácsadói képzéseken való részvételre pedagógiai szakmai szolgáltatást nyújtó intézmények munkatársai számára.

 

 

Tisztelt Pedagógiai Szakértő, Pedagógiai Előadó Kollégák!

 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban OFI) a TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 „Pedagógusképzés támogatása” című kiemelt projekt keretében a pedagógiai szakmai szolgáltatások egyes területeinek a megújítására vállalkozik. Kiemelt feladatunk annak a kísérleti (pilot) programnak a megvalósítása, amelynek során új típusú szaktanácsadói szolgáltatás kerül kipróbálásra. Ehhez kapcsolódóan tantárgygondozó szaktanácsadók képzésére is sor kerül.

A projekt megvalósításának időszakában fejlesztő célú tantárgygondozó szaktanácsadói látogatásokat tervezünk, melynek célja a pedagógus szakmai fejlődésének támogatása, felkészítése a minősítő eljárásra; illetve a pedagógusok továbbképzési szükségleteinek felmérése.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet várja azon pedagógiai szakértő, illetve pedagógiai előadó munkakörben foglalkoztatott kollégák jelentkezését, akik szívesen részt vennének a szaktanácsadói képzésen.

A képzésen való részvétel feltételei:

Szakmai feltételek

  • A nevelési-oktatási intézményekben pedagógus-munkakör betöltéséhez szükséges végzettség, szakképzettség (a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 3. számú mellékletben foglaltak szerint)
  • Közöznevelési intézményben pedagógus munkakörben eltöltött, legalább 10 éves szakmai gyakorlat
  • Pedagógus szakvizsga megléte

 

További feltételek

  • A 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet szerinti pedagógiai szakmai szolgáltatást végző intézet alkalmazásában áll.
  • Jelentkezett az OFI által vezetett szaktanácsadói névjegyzékre.
  • Azon pedagógiai intézetekben dolgozó kollégák, akik korábban már jelentkeztek a szaktanácsadói képzésünkre, és „Megfelelt” visszaigazolást kaptak tőlünk, azok kérjük jelen felhívásra ne adják be jelentkezésüket, mert Ők már szerepelnek a nyilvántartásunkban!

A jelentkezéskor elektronikus formátumban benyújtandó iratok, igazolások:

· Végzettséget, szakképzettséget, szakvizsgát, munkaviszonyt igazoló dokumentumok (szkennelt formátumban).

  • Amennyiben már korábban végzett szaktanácsadói képzést, annak tanúsítványa(i) (szkennelt formátumban).
  • A pályázó magyar nyelvű szakmai önéletrajza Europass CV formátumban (http://europass.hu/CEDEFOP/cv_new.html), amelyből egyértelműen kiderül a legalább 10 év köznevelési intézményben eltöltött szakmai gyakorlat megléte (pdf formátumban).
  • Az Országos szaktanácsadói névjegyzékre történő jelentkezés igazolása (szkennelt formátumban, vagy a lementett levelet tartalmazó fájl csatolása).

 

A jelentkezések elbírálása:

A szakmai és további feltételeknek való megfelelést az OFI munkatársai ellenőrzik a benyújtott dokumentumok alapján.

A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek a moodle.ofi.hu/szaktan-reg címen elérhető szaktanácsadói regisztrációs felületen.

A regisztrációs űrlap kitöltéséről a rendszer automatikusan visszaigazoló emailt küld, ennek hiányában a pályázatokat nem tekintjük beérkezettnek!

A regisztráció indítása és a visszaigazolás során technológiailag nem kizárható okokból előfordulhat, hogy a beérkező e-mailek esetleg a „Levélszemét” postafiókba érkeznek meg. Kérjük, ha a regisztrációt indító, vagy a visszaigazoló e-mail nem érkezne meg, feltétlenül ellenőrizze postafiókjában a „Levélszemét” mappát is!

A felhívás megjelenésének dátuma: 2014. február 20.

A jelentkezés időtartama: 2014. február 20–27.

A kiválasztás eredményéről, illetve a felkészítés/képzés helyéről és időpontjáról a pályázóknak a képzést megelőzően legalább 3 héttel e-mailben küldünk értesítést.

A képzésre érkezők számára útiköltséget nem áll módunkban téríteni.

A felhívással kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a t315sztportal@ofi.hu e-mail címre várjuk.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.