27
okt
Hugyecz Enikő

Felhívás multimédiás tananyagok használatára felkészítő tanártovábbképzésen való részvételre

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával együttműködve egynapos multimédiás tananyagok használatára felkészítő képzést szervez.

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával együttműködve egynapos képzést szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, illetve ifjúságvédelmi felelősök számára.

A képzés témája: a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana.

Helyszín: Berzsenyi Dániel Gimnázium, Budapest (1133 Bp., Kárpát utca 49-53.)

Időpont: 2014. november 8. szombat 9.00–17.00 óráig

A program célja, hogy tananyagokat, azok pedagógia módszertanát megismertetve segítséget nyújtsanak a kollégáknak a holokausztról és az előítéletekről való oktatásban. Személyes történeteket feldolgozó multimédiás anyagok tanórai feldolgozási lehetőségeit mutatják be, valamint a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa IWitness online oktatási platformjának használatában rejlő pedagógiai lehetőségeket is.

A képzés tematikája: A Soá Alapítvány, a Vizuális Történelmi Archívum és az interjúk bemutatása; Szociálpszichológiai és pedagógiai megfontolások; A videóinterjúk használata: célok, lehetőségek; A videóinterjúk használata - sajátosságok, felelősségek; Tananyagok bemutatása, eddigi tapasztalatok, jó gyakorlatok; IWitness online oktatási platform; Reflexiók, programzárás

A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők esetleges utazási költségeit visszatérítjük, a képzés napjára étkezést biztosítunk.

Jelentkezés:

Jelentkezni az alábbi linken található adatlap kitöltésével és elküldésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/1yn8fwdCbzk3CVtTCAK4LSol9BZ3tLmhFcRCOjEbWsHM/viewform?c=0&w=1

További információ: Zachor Alapítvány e-mail: zachor2007@gmail.com  telefon: 061 3293190

 

USC Soá Alapítvány — Vizuális Történelmi és Oktatási Intézet (http://sfi.usc.edu/international/hungarian ) célja, hogy a holokauszt és más népirtások túlélőivel és szemtanúival készült audiovizuális interjúkat aktív cselekvést inspiráló oktatási anyagokká alakítsa. Az Intézet Vizuális Történelmi Archívumának gyűjteménye jelenleg mintegy 53.000, az eseményeket átélt és megélt szemtanú visszaemlékezéséből áll. Az Intézet, melynek a Dél-kaliforniai Egyetem (University of Southern California) ad otthont, világszerte partnerekkel együttműködve dolgozik tudományos kutatási programokon, hagyományos és online oktatási anyagokat készít pedagógusok számára, valamint oktatási célból hozzáférhetővé teszi a visszaemlékezéseket.

Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért (www.zachor.hu) civil oktatási szervezet 2007 óta működik, és azzal a céllal alakult, hogy felhívja a pedagógusok és a diákok figyelmét olyan társadalmi jelenségekre, mint a rasszizmus, az antiszemitizmus, az előítéletesség, illetve a zsidó kultúra és tradíció ismeretének fontossága a zsidó közösségen belül és azon kívül is. Elsődleges forrásokra támaszkodva, személyes történetekre építve kívánunk segítséget nyújtani a holokauszt és más genocídiumok oktatásához, tolerancia-oktatáshoz, valamint speciális oktatási programokkal segíteni a zsidóságról való ismeretekhez való könnyebb és eredményesebb hozzáférést. Tananyagokat és oktatási programokat fejlesztünk, tanárképzéseket tartunk holokauszt-oktatás, előítélet-mentesség oktatása, zsidóságról, zsidó kultúráról való ismeretek átadása témájában.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.