29
jún
Ludas Viktor

Elérhető az OFI legújabb fejlesztése, az EDUMAP

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az EDUMAP oktatásstatisztikai adatok térképes, táblázatos, illetve grafikonos megjelenítésére szolgál, interaktív kezelőfelületen biztosítva az adatok gyors és felhasználóbarát hozzáférését.

Az edumap.ofi.hu címen elérhető alkalmazás segítségével a felhasználó könnyedén képes hozzáférni az adatbázisban tárolt adatokhoz, ezekből tetszőleges – elmenthető és kinyomtatható – térképeket, táblázatokat, grafikonokat készíthet.

Az adatok aggregáltak: régiós, megyei, illetve járási szintű összesítéseket tartalmaznak. Az adatok forrása a köznevelési feladatot ellátó intézmények statisztikai célú adatszolgáltatása, a Közoktatási Információs Rendszer – Közoktatási Statisztika (KIR-STAT, „októberi statisztikák”). Az EDUMAP jelenleg négy év (2007, 2010, 2012 és 2013) adatait tartalmazza. Az adatbázis évenkénti bővítését tervezzük. 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.