14
ápr
Hugyecz Enikő

Debrecenben és Pécsett folytatódtak a regionális tankönyvbemutatók

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Eger és Győr után a héten Debrecenben, Pécsett és Budapesten kerül sor a tankönyvválasztást segítő tájékoztató napokra.

2015. április 13-án Debrecenben és 14-én pedig Pécsett rendezte meg az OFI a tankönyvválasztást segítő regionális tankönyvbemutatóit, melyen több száz érdeklődő pedagógus vett részt.

A plenáris előadáson a hétfői helyszínen Pálfi Erika igazgató, kedden pedig Kojanitz László szakmai vezető mutatta be az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tankönyvkínálatát és adott tájékoztatást a rendelés menetéről. A OFI közismereti tantárgyakból és számos idegen nyelvből minden évfolyamra és a legtöbb iskolatípusra kínál tankönyveket és segédeszközöket, illetve SNI tanulóknak és nemzetiségi tanulócsoportoknak is.

Az OFI kísérleti tankönyvei mellett a 2014. október 1-jével átvett Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és az Apáczai Kiadó nagysikerű tankönyvsorozatai továbbra is megrendelhetők. A megújult külsejű tankönyvek igazodnak az új kerettantervekhez.

Az OFI portfóliójában hét nyelvből találhatók idegen nyelv tanításához tankönyvek. Választhatnak angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol és latin nyelvekből. Ezekhez a kiadványokhoz munkafüzet, hanganyag és egyéb pedagógiai segédletek is kaphatók.

Nyolc nemzetiségi nyelvből (szlovák, horvát, szerb, bolgár, román, német, szlovén és görög) kínál a kiadó nemzetiségi tankönyveket, ezek között 57 új kiadvány található, melyeket a TÁMOP 3.4.1 projekt keretében fejlesztettek ki. A sajátos nevelési igényű tanulók (SNI) tankönyvellátását is biztosítja a kiadó.

Az OFI kísérleti tankönyveinek száma is bővült: immár az 1., 2., 3., 5., 6., 7., 9., 10. és a 11. évfolyamokon lehet kísérleti tankönyvet rendelni. Az idei év újdonságai az 5. és 9. évfolyamra készülő történelem- és földrajzatlaszok, melyek a kísérleti tankönyvekhez hasonlóan erős digitális támogatással kerülnek kifejlesztésre. Szeptemberben indul a Nemzeti Köznevelési Portál is, mely ingyenesen, bárki számára hozzáférhető módon kínál digitális tananyagokat. A Portál egyik célja támogatni a differenciált, egyénre szabott oktatást, másik célja pedig a pedagógusok közötti horizontális tudásmegosztás javítása.

Az OFI tankönyveiről a www.tankonyvkatalogus.hu honlapon, illetve személyesen a budapesti üzleteinkben tájékozódhatnak az érdeklődők. Könyveinkkel kapcsolatos kérdéseiket a vevoszolgalat@ofi.hu e-mail címen vagy a +36 1 460 1873 telefonszámon várjuk.

Fontos, hogy az OFI tankönyveit az intézményi tankönyvrendelés keretében a KELLO felületén lehet megrendelni, és az évközi rendelésre is a KELLO webshopján keresztül lesz lehetőség.

A szekciókban bemutatott tankönyvekről szóló előadások diasorai itt érhetők el.

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.