21
júl
Ludas Viktor

A budapesti Amerikai Nagykövetség munkatársai az OFI-ban tájékozódtak a megújuló tankönyvekről

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2014. július 18-án M. André Goodfriend a budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője és munkatársai (Douglas Davidson, Kirk Portmann, Mézes Linda) Dr. Kaposi Józseffel, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatójával folytattak tárgyalást.

A baráti hangvételű megbeszélésen Dr. Kaposi József adott részletes tájékoztatást a magyarországi tankönyvellátást érintő változtatásokról, a kérdést elsősorban a tankönyvek tartalmi oldaláról megközelítve. A diplomaták elégedettséggel nyugtázták, hogy a megújuló tankönyvek számos kisebbségi civil szervezet, a szakma elismert tagjainak bevonásával készültek el; figyelembe vesznek többféle nézőpontot, a pedagógia és az egyes szaktudományok szempontjából is igényes munkák.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.