2
ápr
Ijjas Tamás

Bemutatkoztak az EKE OFI új fejlesztései

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Közel ezer pedagógus vett részt az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új fejlesztéseit bemutató rendezvénysorozatán, mely az Oktatási Hivatal és a helyi POK-ok közreműködésével valósult meg tíz vidéki és két fővárosi helyszínen.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tankönyvi kínálata és digitális módszertani fejlesztései című programsorozat az EFOP-3.2.2.-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú, A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztése című projekt keretében valósult meg.

A rendezvényeken bemutatkoztak az Okostankönyvek, amelyek tartalmi gerincét a szintén az EKE OFI által fejlesztett Újgenerációs tankönyvek adják, de az online elérhető okosverziók digitális kiegészítőket (többek között videókat, szimulációkat, okosfeladatokat, layerezhető 2D és 3D térképeket) is tartalmaznak. 

Ugyancsak megismerkedhettek a rendezvényeken az érdeklődők az enyhe és középsúlyos fokban sérült SNI-s tanulók számára készült új EKE OFI-s fejlesztésekkel, és a nemzetiségi tanulók részére fejlesztett újdonságokkal is. 
 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.