18
jún

Beérkeztek a pályázatok a 2019-es „Életjelek” Akcióra

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Idén 20 ökoiskolai és 16 zöld óvodás csoport töltött fel összesen 132 életjel-fényképet az Életjelek Akcióba. 

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete – az Agrárminisztérium szakmai támogatásával - 2016 óta harmadszor indított Életjelek Akciót a Natura 2000 fogalom megismerésére, és egy-egy táj változásának közös dokumentálására. Az Akció eszközei a terepi élménypedagógia és a digitális pedagógia. A zöld óvodák és ökoiskolák csapatainak internetes térkép segítségével kellett azonosítaniuk a legközelebbi Natura 2000 helyszínt. A május-júniusi akcióidőszakban meglátogatott helyszínről: az ottani életnyomokról, életjelekről vagy az őrzést szolgáló tevékenységükről készült fotót (fotókat) egy közös térképen gyűjtötték a szervezők. A virtuális nyilvánosság a helyi értékek iránti büszkeség mellett segíti a környezeti nevelés iránt elkötelezett óvodák és iskolák, azaz a zöld óvodák és az ökoiskolák közötti kapcsolatok erősítését is.

A 2019-es felhívás, és az eredmények is elérhetők itt, a korábbi évek életjeleivel együtt.

 


 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.