26
jan
Hugyecz Enikő

Arany oklevéllel díjazták „A jó pedagógus titka – sikerek és kudarcok a pályán” legjobb esszéíróit

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az OFI a TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt keretében a jó pedagógussá válás folyamatát bemutató mű írására invitálta a pedagógusokat. A legjobbnak ítélt művek: Szautner Jánosné Szigeti Gizella – Csillogó gyerekszemek, Kis Tibor – Út a „Semmi ágán” felé s Rab Beatrix – Úton. A szerzők 2015. január 23-án vették át az arany okleveleiket.

Ahhoz, hogy valóban jó pedagógussá váljon valaki, olyan szakmai utat kell végigjárni, amely rengeteg tapasztalat felhalmozását és alkalmazását igényli. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) „XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) – II. szakasz” című TÁMOP 3.1.1 kiemelt projektje keretében ezért azzal a felhívással fordult a gyakorló pedagógusokhoz, hogy írják meg tapasztalataikat, gondolataikat a jó pedagógussá válás folyamatáról: Mit tekintenek szakmai sikernek? Milyen folyamatok, személyek, események és szervezetek segítették őket a szakmai fejlődésükben? Milyen problémákkal kellett megküzdeniük, és hogyan győzték le az akadályokat?

A felhívás kapcsán 64 nagy tapasztalatú gyakorló pedagógus osztotta meg velünk pályájának legfontosabb eseményeit és gondolatait a sikeres pedagógiai munkáról.

Az anonimizált műveket 6 fős bíráló bizottság tagjai egymástól függetlenül, megadott szempontrendszer szerint (1. stílus, élményközeliség, 2. pedagógiai eszköztár, 3. komplexitás) pontozták. A beérkezett pályázatok magas színvonalát jelzi, hogy a független értékelések eredményeképpen az „élbolyban” 19 pályamű szerepelt, közel azonos pontszámmal. Az értékelő bizottság tagjai csak nehezen, hosszas egyeztetési folyamat során tudták kiválasztani ezek közül azt a hármat, amelyet végül a legjobbaknak járó arany fokozattal jutalmaztak. Ezen túlmenően további művek szerzői is elismerő oklevélben részesültek.

A legjobbnak ítélt művek:

Szautner Jánosné Szigeti Gizella: Csillogó gyerekszemek

Kis Tibor: Út a „Semmi ágán” felé

Rab Beatrix: Úton

A szerzők  2015. január 23-án Budapesten ünnepélyes keretek között vehették át az arany oklevelüket Dr. Kaposi Józseftől, az OFI főigazgatójától és Sinka Edittől, a TÁMOP 3.1.1 projektvezetőjétől.

Ezúton is gratulálunk az elismerésben részesülteknek, és további sikereket kívánunk nekik!

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.