14
dec
Ludas Viktor

2015. december 3-án megjelent a „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére benyújtott pályázatok eredménye

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum megjelentette a pályázati döntést. 132 óvoda első, 106 óvoda megújító Zöld Óvoda Címét nyeri el, és 14 új Örökös Zöld Óvoda is lesz Magyarországon.

Az idei címpályázók 53%-a a regionális Zöld Óvoda Forrásközpontok mentori segítségével készíthette pályázatát. 45 olyan óvodavezető is átveheti oklevelét december 16-án, aki, vagy akinek munkatársa idén részt vett a 30 órás Zöld Óvoda koordinátori továbbképzésen. A továbbképzés segítség az óvodapedagógusoknak a Zöld Óvoda cím elérésére és megtartására, fejleszti a koordinátori képességeket, ezen keresztül az az intézmény környezeti nevelési feladatainak hatékonyabb tervezését, szervezését. A továbbképzés legérdekesebbnek bizonyult tartalma pedig a Natura 2000 közösségi természetvédelmi értékek és eszközök megismerése. A támogatott továbbképzések 2016 első hónapjaiban még biztosan elérhetők a regionális Zöld Óvoda Forrásközpontoknál. Azoknak az óvópedagógusoknak is érdekes lehet a Zöld Óvoda leszünk! című, letölthető módszertani útmutatóban leírt számos jó gyakorlat és foglalkozás, akik a forrásközpontok mentori segítsége nélkül nyerték el első Zöld Óvoda Címüket.

A címpályázatok továbbra is folyamatosan benyújthatók. A még Zöld Óvoda címmel nem rendelkező óvodák számára ingyenes pályázatírási segítséget nyújtanak a regionális Zöld Óvoda Forrásközpontok a Svájci-Magyar Együttműködési Program támogatásával, az SH/4/5 projekt keretén belül.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.