10
szep
Ludas Viktor

130 óvodás az ÖKO játszóházban

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Örökös Zöld óvoda címet viselő Pusztaszabolcs Városi Óvoda augusztus 31-én tartott évnyitó rendezvényt, ÖKO játszóházat. A kerti gyerekprogramra és a színes előadásokra még Székesfehérvárról, Besnyőről, Kápolnásnyékről és Perkátáról is érkeztek  óvodások és óvodapedagógusok.

A kánikula sem szegte a gyerekek kedvét, a szabadba szervezett természetismereti játék vidám hangulatát a templomkerten túl is hallani lehetett. 

Nyolc óvoda pedagógusai találkoztak augusztus utolsó napján Pusztaszabolcson, hogy közelebbről ismerkedjenek a Zöld Óvoda Címmel és  a bemutatott jó gyakorlatokon keresztül azzal, hogyan érvényesülhetnek a fenntarthatóságra nevelés szempontjai, az óvodai foglalkozások alkalmával. Az örökös zöld óvoda saját módszereit mutatta be az érdeklődő óvónőknek, majd az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) képviselője tartott előadást a Zöld Óvoda Hálózat fejlesztéséről és a Zöld Óvoda Cím előnyeiről, végül a székesfehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület mint az OFI svájci támogatású projektjének Közép-dunántúli Zöld Óvoda Forrásközpontja mutatkozott be és adott intézményre szabott mentori segítséget a címpályázatot készítő óvodák képviselőinek. 

A Pusztaszabolcs Városi Óvoda 2013 óta viseli az Örökös Zöld Óvoda címet, elsőként a régió óvodái közül. A Közép-Dunántúlon működő több, mint 400 óvodából ezidáig 83 szerzett Zöld Óvoda és 3 Örökös Zöld Óvoda címet.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.