A modul rövid leírása: A kenyér dagasztása, kelesztése és sütése közben a gyerekek megismerkedhetnek a kenyérgabona őrlésével, rostálásával, szitálásával, az élesztő szerepével, a kemence működésével és a kenyérhez kapcsolható szólásokkal és közmondásokkal. A foglalkozás végén elfogyasztják az általuk készített kenyeret. Célok/részcélok: Kulcskompetenciák fejlesztése. Felfedeztető tanulás, ismeretek bővítése. Az ember és a természet kapcsolatának megértése. A rendszerben való gondolkodás alapozása és erősítése. Ősi kenyérsütési módok megismerése. Hagyományok megismerése. Együttműködés tásakkal. Csoportfejlesztés. Alkotó tevékenység fontosságának megtapasztalása. Kreativitás és kitartás fejlesztése.
Fő típus:
Javasolt évfolyam:
Időkeret:
Kb. 4 óra
Leírás / Célok:
Fejlesztési fókusz kulcskompetencia:
Témakörök: