Időkeret: 
Kb. 4 óra
Leírás / Célok: 

A modul rövid leírása: A kenyér dagasztása, kelesztése és sütése közben a gyerekek megismerkedhetnek a kenyérgabona őrlésével, rostálásával, szitálásával, az élesztő szerepével, a kemence működésével és a kenyérhez kapcsolható szólásokkal és közmondásokkal. A foglalkozás végén elfogyasztják az általuk készített kenyeret. Célok/részcélok: Kulcskompetenciák fejlesztése. Felfedeztető tanulás, ismeretek bővítése. Az ember és a természet kapcsolatának megértése. A rendszerben való gondolkodás alapozása és erősítése. Ősi kenyérsütési módok megismerése. Hagyományok megismerése. Együttműködés tásakkal. Csoportfejlesztés. Alkotó tevékenység fontosságának megtapasztalása. Kreativitás és kitartás fejlesztése.

Megvalósítás keretei: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.