Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) TÁMOP-3.1.15-14-2014-0001 „Köznevelési reformok operatív megvalósítása” című kiemelt projekt keretében nem akkreditált, de látogatási igazolással záródó 10 órás, ingyenes, képzést hirdet pedagógus végzettségű kollégák számára.

A továbbképzési program megnevezése:

Pedagógiai jó gyakorlatok fejlesztése és adaptációja a köznevelésben

Óraszáma: 10 óra

A továbbképzés célja:

A képzés átfogó célja a köznevelés rendszerében történő tudástranszfer erősítése, az oktatási-nevelési innovációk támogatása, a célorientált fejlesztési folyamatok beépülése a pedagógiai munkába. Az átfogó cél elérése érdekében a képzés a szükséges ismeretek és módszertanok átadásával támogatja, hogy az oktatási szektorban terjedjen el a jó gyakorlatok fejlesztése és adaptációja: a pedagógusok ismerjék a jó gyakorlat fogalmát, annak a célorientált, a pedagógiai munka folyamatos fejlesztésében betöltött szerepét. Ez jelenti a jó gyakorlatok fejlesztését, megosztását, illetve jó gyakorlatok adaptív beépítését a pedagógiai munkába. A képzés célja, hogy a pedagógusok képesek legyenek célorintentált intézményi és egyéni innovációkat fejleszteni és alkalmazni, mivel ezek hatékonyan hozzájárulhatnak a pedagógiai munka folyamán tapasztalt jelenségek és problémák kezeléséhez

A jelentkezés feltételei:

Végzettség: főiskola/egyetem
Szakképzettség: pedagógus

A szervezők előnyben részesítik a projektben az OFI-val együttműködési szerződést kötött intézmények dolgozóit. Az előnyt a jelentkezési határidőn belül lehet érvényesíteni.

A csoport maximális létszáma 20 fő

 

A képzéssel elsajátítható ismeretek:

A képzés elvégzésével a résztvevők megismerik a jó gyakorlat fogalmát, fejlesztési szempontjait, és a pedagógiai munkába való adaptív beépítést.

A képzés formája:

tréning, kis csoportos, horizontális oktatás

Az igazolás kiadásának feltétele:

A teljes képzésen való részvétel. Az előfeltételként megadott végzettség és szakképzettség igazolása.

A képzés időpontjai, helyszínei:

Helyszín

Időpont

Jelentkezési határidő

Kadarkút

2015. szeptember 24.

2015. szeptember 23.

Békéscsaba

2015. szeptember 30.

2015. szeptember 28.

Miskolc

2015. október 5.

2015. október 3.

Budapest

2015. október 8.

2015. szeptember 30.

Kecskemét

2015. október 12.

2015. október 8.

 

A program 8.00-17.00 között valósul meg.

Bővebb információ:

Kudari Nóra

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

email: kudari.nora@ofi.hu

Regisztráció megnyílik: 
2015. szep. 7.
Regisztráció lezárul: 
2015. okt. 8.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.