Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

TÁMOP-3.1.5 „Erős kezdés” - Országos konferencia az eredményes kisgyermekkori nevelésről

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) „Pedagógusképzés támogatása (TÁMOP-3.1.5/12)” elnevezésű kiemelt uniós projektje 2015. április 17-én szakmai konferenciát, műhelymunkát szervez, amely a Pannon Kincstár Tanoda Közép-európai Szakközépiskola és Szakiskola épületében kerül megrendezésre.

Mióta kutatási eredmények sora szól arról, hogy a kisgyermekkori nevelés minősége jelentős hatással van a gyermekek későbbi tanulási eredményességére, sőt, felnőttkori sikerességükre is, egyre több szakmai és gazdasági szervezet foglalkozik azzal, hogy már a kisgyermekkorban (a 3-6, illetve 7 éves korban) milyen módon biztosítható minden gyermek számára a minőségi nevelés. Az OECD Starting Strong („Erős kezdés”) programja öt fejlesztési eszközt nevez meg a hatékony és színvonalas kisgyermekkori nevelés megvalósítására törekvő szakpolitikák megalkotására. Ezek között szerepel a megfelelő színvonalú nevelési program (központi és helyi) és standardok kidolgozása és alkalmazása. E témához kapcsolódik ez a konferencia, amely a következő kérdésekkel foglalkozik:

1. Az Óvodai nevelés országos alapprogramja (ONAP) megfelelő szakmai alapot ad-e az óvodai nevelés minőségi (minden egyes gyermek személyre szabott optimális fejlődését biztosító) megvalósításához?

2. Milyen eszközei vannak az ONAP implementációjának, és ezek hogyan működnek a gyakorlatban?

3. Az óvodapedagógusokra vonatkozó kompetencialeírások és a szaktanácsadás tapasztalatai.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület elérhető ITT.

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
2015. ápr. 17. 9:00 - 16:00
Pannon Kincstár Tanoda Közép-európai Szakközépiskola és Szakiskola
1056 Budapest, Váci utca 47.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.