Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Nevelési-oktatási programok az egész napos iskolák számára - zárókonferencia

A TÁMOP 3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz 3. alprojekt zárókonferenciáját 2015. május 29-én Budapesten rendezik meg.

A TÁMOP 3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz 3. alprojekt a köznevelés területén komplex nevelési-oktatási programok kidolgozására, valamint jó gyakorlatok átvételével történő fejlesztésre vállalkozott elsősorban az egész napos iskolaszervezési formát választó iskolák számára.

A programok a kerettantervek által le nem kötött időkeretre – elsősorban tanórán kívüli foglalkozásokra – nyújtanak pedagógiai és szakmai támogatást a köznevelési intézmények számára.

A nevelési-oktatási programok témái:

1. Az egész napos iskola keretprogramja alsó és felső tagozat számára, mely a felzárkóztatás – az általános iskola és a szakképzés közötti átmenet – megkönnyítésének biztosítását is szolgálja.

2. Témaspecifikus programok a természettudományos nevelés, a komplex művészeti nevelés és a gyakorlati életre nevelés területén.

3. Az ökoiskolai nevelési-oktatási program az Ökoiskola cím kritériumrendszerének teljesítéséhez nyújt teljes körű segítséget.

A programok az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján válnak hamarosan nyilvánossá és 2015 szeptemberétől kerülhetnek bevezetésre. Az egész napos iskolák számára kidolgozott nevelési-oktatási programok sikeres pedagógiai alternatívát kínálhatnak a pedagógiai gyakorlat megújítására.

A konferencia keretében bemutatjuk mind a nevelési-oktatási programokat, valamint azokat a jó gyakorlatokat, amelyek a fejlesztés során felszínre kerültek.

A konferencia programjának letöltéséhez kattintson IDE!

A konferencia szekciófüzetének letöltéséhez kattintson IDE!

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs link eléréshez kattinson az alábbi linkre:
http://ofi.hu/nevelesi-oktatasi-programok-az-egesz-napos-iskolak-szamara

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
 
2015. máj. 29. 10:00 - 16:00
1088 Budapest, Múzeum krt. 4.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.