Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Múzeumok éjszakája a Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban

Múzeumunk ezen a napon 17 órától 23 óráig látogatható.

Program:

DIÁK – SZÍN – JÁTÉK IX.

Szecessziós iskolaépületünk terei immár kilencedik éve változnak alkalmi színpaddá egy éjszakára. Az Országos Diákszínjátszó Találkozó előadásaiból válogattuk műsorunkat – a táncszínháztól a diákrendezésig. Az est fénypontja Katona László és Molnár Gusztáv játéka lesz A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓL című darabban, melyet Scherer Péter rendezett.

 

18.30 – 19.00

VÁGYTÁNC (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA / 12B MOZGÁSMŰHELY

Öt különböző szín, öt különböző karakter személyes jelenléte, tánca, vágya a jelenkor létezésében. Hol külön, hol együtt létezünk, folyamatosan hatunk egymásra. Mozdulat, mozdulatlanság, hang, csend, dinamika, humor, líra váltogatják egymást. Utazószékedben elmélyülhetsz a saját vágyaidban. Fogalmazd meg és teljesülni fog!

Koreográfia: Góbi Rita és a diákok

 

19.15 – 20.15

A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓL / A NÉZŐMŰVÉSZETI KFT ÉS A BUDAÖRSI LATINOVITS SZÍNHÁZ KÖZÖS ELŐADÁSA

Szappan és víz. Nyomatékos tüsszentések és kézfogások. Semmelweis Ignác alakja, egy szimpatikus baktérium és zenés járványtörténet.

Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint izgalmas párbeszédet generálhatnak a kézmosás hétköznapi, ám igen fontos témájáról is.

20.15 – 21.00 Az előadás után beszélgetés az alkotókkal.

Az előadást 14 éves kor felett ajánljuk!

Játsszák: Molnár Gusztáv, Katona László

Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Scherer Péter

(Szakértők: dr. Surján Orsolya és Horányi Ildikó)

 

21.15 – 22.15

CSÉVITÉZ – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA CSOKONAI VITÉZ MŰHELY

„Midőn Csokonai fakémmélésből anyjával azonegy nemigen tágas szobába vonulni kénytelenítetett hogy az ő megháborítása nélkűl anyja is látogatóit fogadhassa ennek fennáló nagy ruhatartóját kiürítette abba székét és asztalkáját helyezvén, ha abba béülhetett: az egész világtól elszigetelve tudta magát elképzelni, teljes figyelemmel tudott olvasni, gondolkodni és írni.” 
Azon gondolkodtunk, mi minden juthatott eszébe…

Szereplők: Bálint Betti, Berczi Sára, Boroczki Merci, Bogár Petra, Dura Vera, Kopácsi Attila, Madarász Tímea, Oláh Tímea, Ördög Kitti, Nagy Seron, Siska Johanna, Sógor Bianka, Szőke Luca, Tőke Krisztián

Dramaturg: Németh Niki

Hangok: Pallagi Ákos

Rendező: Somfai Barbara

 

22.30 – 23.40 

FRIEDRICH DÜRRENMATT: A FIZIKUSOK / SENKISEMALSZIK TÁRSULAT

„Kik is vagyunk mi?” – a kérdés egyre égetőbbé válik a magánszanatóriumban élő három fizikus történetét látván. Hol vagyunk mi a sok cél között, amelyekkel megvalósítjuk magunkat, vajon hányféle arcot váltunk, hogy előrébb kerüljünk a folyamatos játszmákban? Lehet, hogy a cél kapujához érkezve már túl messzire mentünk el, és elveszítettük önmagunkat – vagy esetleg egy fontos személyt... A három nagy koponya esete humorral, dalokkal fűszerezve.

Szereplők: Wolf Márk, Horváth Emmi, Simics Soma, Tóth Péter, Balogh Csongor, Yilmaz Fatime, Boros Eszter

Rendező: Kerekes Áron

 

Kapcsolat:
Tel.: 323-5513
Web: www.opkm.hu
E-mail: muzeum@opkm.hu

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
2016. jún. 25. 17:00 - 23:40
OFI – Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.