A projektről

A DISCO II a DISCO-projekt folytatása.

A DISCO II a korábbi szolgáltatások javítását, bővítését az alábbi tevékenységek révén kívánja megvalósítani:

  • három új nyelv (olasz, spanyol és szlovák) hozzáadása;
  • négy szakmacsoport (egészségügy, informatika, környezetvédelem, szociális szolgáltatások) kompetencia-leírásai tíz nyelven;
  • a DISCO-weblap további funkciókkal és szolgáltatásokkal kiegészített új verziójának létrehozása.

 

A DISCO II projekt fő célja egy 10 nyelvű, részletes kompetencia-leírásokat, tanulási eredményeket tartalmazó szótár előállítása. Ezeket a részt vevő partnerek többnyire az országukban hivatalos bizonyítvány-kiegészítőkből, kisebb mértékben egyéb dokumentumokból (nemzeti képzési keretrendszerek szintleírásai, képzési és kimeneti követelmények) gyűjtötték össze a fent említett négy szakmacsoportban.

 

 

A DISCO II 2010 novemberében kezdődött és 2012 októberéig tart.

A projekt honlapja: http://www.disco-tools.eu

A nemzetközi projektben 11 ország 12 intézménye vesz részt.

 

DISCO = Dictionary of Skills and Competencies (Képességek és kompetenciák európai szótára)

 

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.

Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

    A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.