Fontosabb változások a Biológia érettségiben 2017-től:

 

1. A középszintű írásbeli feladatainak száma az eddigi 8-10 helyett 6-12-re módosul.

2. Mindkét szinten kikerül az írásbeli feladatok közül a rosszul mérő igaz/hamis feladattípus.

3. Középszinten a szóbelin változik az értékelés: eddig az A) és B) feladatra 25-25 pont volt adható, az új szabályozás szerint az A)-ra 20, a B)-re 25, a kettő nyelvi felépítettségére pedig 5 pont adható. Az összpontszám (50) nem változik.

4. Az emelt szintű írásbeli választható problémafeladatában az esszére maximum 10 pontot lehet adni az új szabályzat értelmében, eddig ilyen korlát nem volt. A feladatra továbbra is összesen 20 pont adható, ahogy eddig.

5. A most érvényes vizsgaleírás szerint az emelt szintű szóbeli témaköreinek címét kellett nyilvánosságra hozni, az új szabály szerint a feladat tételeinek címét.

 

Biológia mintafeladatsorok - KÖZÉPSZINT

Biológia mintafeladatsorok - EMELT SZINT

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.