Lezárult az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Segítő diákok címmel meghirdetett pályázata, amely az Iskolai Közösségi Szolgálat programot széles társadalmi körben volt hivatott megismertetni. A szakmai zsűri két kategóriában értékelte a benyújtott pályamunkákat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2014. január 27-én került sor Budapesten, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban.

A diákoknak hirdetett kategóriában a Premontrei Szent Norbert Gimnázium két tanulója, Lichner Rolandés Horváth Bence nyerte az elsőnek járó díjat, míg a pedagógusok közül a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumból Kárpáti-Kladiva Krisztina munkáját értékelték a legkiemelkedőbbnek.

A díjazottakat Thaisz Miklós, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője köszöntötte és dr. Szvathné dr. Szalay Márta, az OFI főigazgató-helyettese díjazta. Beszédükben mindketten hangsúlyozták az önkéntesség fontosságát és megköszönték a pályázók munkáját.

Az ünnepélyes eredményhirdetés egy szakmai nap keretében került megrendezésre, melyek az díjazott diákok és pedagógusok mutatták be az általuk végzett tevékenységeket: a pedagógusok egyénileg, a diákok kerekasztal-beszélgetés formájában.

Segítő diákok pályázat célja volt a közösségi szolgálat népszerűsítése és összegyűjteni olyan munkákat, amelyek konkrét megvalósult példákon keresztül mutatják be az egyénre és a társadalomra gyakorolt pozitív hatásait. Olyan tanulóktól vártak 2-4 perces filmeket, videóklipeket, akik az iskolai közösségi szolgálatban már részt vettek, így első kézből számolhattak be tapasztalataikról. Illetve a közösségi szolgálatot iskolai szinten koordináló tanárok jelentkezhettek, akik 2-3 oldal terjedelmű szöveges-képes anyaggal mutathatták be az általuk vezetett programot. A pályázatra beérkezett munkákat az OFI által felkért szakmai zsűri értékelte.

A pályázat támogatója volt az OFI mellett az OTP Bank Nyrt. és az Evopro Kft is.

Galéria:

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.