,,Az érettségi dokumentációja és az Iskolai Közösségi Szolgálat" c. műhely konferencia beszámolója

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) TÁMOP-3.1.-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz kiemelt projektjének 3. alprojektje (Jó gyakorlatok gyűjtése, disszeminálása téma) 2015.06.25-én műhelykonferenciát rendezett a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban, amelynek kiemelt témája az iskolai közösségi szolgálat (továbbiakban: IKSZ) érettségihez kapcsolódó adminisztrációja volt.

A konferencia két fő részből állt. Az első részben az OFI munkatársai és az iskolákkal, pedagógusokkal folytatott közös munkák során felmerült kérdésekre válaszolhattak maguk a konferencián résztvevő pedagógusok névtelenül, egy szavazó-gép segítségével. Ennek kérdéseit, illetve eredményeit az összefoglaló végén, mellékletként tesszük közzé. A második részben a konferencián meghívott előadóként Thaisz Miklós, az EMMI Köznevelés-fejlesztési Főosztály főosztályvezetője is részt vett, mint meghívott előadó, aki szívesen válaszolt előadását követően a helyben feltett kérdésekre.

A konferencia végén Szabó Zoltán alezredes a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztályának kiemelt főtisztje tájékoztatta a résztvevőket a Katonasuli programról; illetve a Magyar Honvédelmi Minisztérium intézményeinél, illetve a hadisír gondozás területén végezhető Közösségi szolgálati lehetőségekről.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.